Blog

Her kan du læse om træningsrelaterede emner såsom intervaltræning, konkurrenceforberedelse, kost og ernæring, restitution og andre væsentlige aspekter i forhold til træning, træningsplanlægning og præstationsoptimering

21
maj 2016

Vejen til succes - ressourcer og forvaltning

I denne uge har jeg haft fornøjelsen af at være til et 2 dages seminar om talentudvikling og dual career i elitesport. 2 dage med rigtig mange interessant oplæg om dels hvordan man skaber et talentudviklingsmiljø i verdensklasse og dels hvordan man skaber et uddannelsessystem, hvor det er muligt at kombinere sport på internationalt niveau med en uddannelse på højt niveau.  

En af de mest interessante aspekter for mig som træner, var hvad der overordnet set er kernen i vejen til international sportslig succes. Det vigtigste for at opnå resultater, indfri mål og ambitioner er hvilke ressourcer du har til rådighed og hvordan du forvalter disse.

Ressourcer er dækker over de aspekter du udover din træning skal have passet ind i din hverdag, hvilket overordnet set er skole/uddannelse/job, familie/venner, praktiske gøremål, o.lign. Altså aspekter der er væsentlige for at være en del af et moderne samfund.

Forvaltning dækker over hvordan  din hverdag tilrettelægges på både kortsigt og langsigt, så der er overskud fysisk og mentalt til at have fokus på træning og konkurrence samtidig med at hverdagen fungerer.

Dette har længe været en af grundpillerne i mit arbejde som træner, når det kommer til træningsplanlægning, og er et meget væsentligt aspekt at have for øje uanset om du er eliteudøver eller motionist. Hænger din hverdag ikke sammen, kan du på den lange bane heller ikke holde fokus i din træning.  

Med velovervejet planlægning og den rigtige prioritering, kan man sikre kvalitet i både hverdag og træning, ved at man har fokus på nuet og arbejder eller studerer koncentreret når det er på den daglige TO-DO og træner med stort fokus fysisk og mentalt når det tid til det.

Langt de fleste jeg træner svarer næsten altid når jeg spørger dem om hvor meget tid de har til at træne i hverdagen, at de har den tid jeg som træner siger det kræver for at de indfrir deres mål. Her er mit svar altid at deres træning skal planlægges, så den går hånd i hånd med deres hverdag. Træningen skal altså primært planlægges så optimalt som muligt i forhold til hvor meget tid de har til at træne i hverdagen og ikke planlægges udfra hvor meget jeg som træner anser der skal til for at de opfylder deres ambitioner. Dette sikrer en sund process hvor et ofte hektisk hverdags liv med arbejde, skole, familie, venner, etc. kan kombineres med sportlige ambitioner uanset niveau! 

Kroppen skal kunne følge med hele vejen både fysisk og mentalt!

Kontakt

jacob@enduraconsulting.dk 26736910